Facebook

Uutiset

23.04.2013

Kakku & Leipä Keisari tuo markkinoille suomen ensimmäisen luomukakun

Kakku & Leipä Keisari tuo ensimmäisenä Suomessa kevään juhlasesonkiin kakun, joka täyttää Eviran luomuvaatimukset. Jatkossa Keisarin klassikkotuote, mansikkakermakakku, leivotaan luomuraaka-aineista. “Jo tuotannossa olevien luomuleipien lisäksi tämä viiden tai kymmenen hengen luomukakku tuo juhlapöytiin lisää luonnonmukaisia vaihtoehtoja” kertoo Kakku & Leipä Keisarin markkinointipäällikkö Veera Räikkä.

Kakku & Leipä Keisari on Eviran luomutuotannon valvontajärjestelmässä oleva leipomo-konditoria. Kaikki tuotteet leivotaan käsityönä ja leipomotuotteissa on jo luomu-suosikkileipiä kuten arinauunileipä ja ruisleipä. Tavoitteena on jatkossakin luoda ja kehittää tuotteita yhä luonnonmukaisempaan suuntaan.

22.05.2012

KAKKU & LEIPÄ KEISARIN tuotannossa luomuleipää

” Luomuruoka on mahdollisimman lähellä sitä, miksi luonto ruuan tarkoitti” 
  - Finfood

Luonnonmukaisen tai ekologisen viljelyn eli luomun tavoitteena on tuottaa korkealaatuisia tuotteita taloudellisesti, pitää luonto terveenä ja monimuotoisena sekä minimoida ympäristöhaitat. Luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden pakkauksissa saa käyttää virallista luomumerkkiä. Luomuelintarvikkeiden valmistuksessa on rajoitettu mm. sallittujen lisäaineiden ja valmistuksen apuaineiden määrää vain välttämättömimpiin. Luomuleivän valmistusaineista 95 % on luonnonmukaisesti tuotettu ja loput 5 % ovat muita EU-asetuksen 2092/91 erikseen sallimia aineita. Vettä ja suolaa ei lasketa em. prosenttiosuuksiin. Luomutuotteita koskevat vaatimukset on sisällytettävä leipomon omavalvontasuunnitelmaan.

Kakku & Leipä Keisarin uusissa tuotantotiloissa Sörnäisissä aloitettiin koeleivonta luomujauhoista vuodenvaihteessa. Muutama suosikkituote on kokenut uudistuksen kevään 2012 aikana. Olemme nyt Eviran päätöksellä virallisesti luomutuotannon valvontajärjestelmässä oleva leipomo. Teemme jatkossakin tuotekehitystä yhä luonnonmukaisempaan suuntaan


Luomutuotteemme ovat ma 14.5. alkaen seuraavat:
Arinauunileipä iso FI-EKO-201
Arinauunileipä pieni FI-EKO-201
Tähkäpatonki FI-EKO-201
Maalaispatonki FI-EKO-201
Ruisleipä pieni FI-EKO-201
Ruisvuoka FI-EKO-201

30.11.2011

Kakku & Leipä Keisarin muutto ja uudet kuviot

Nuorekas ja energinen Kakku & Leipä Keisari on kasvanut jatkuvasti yli kolme vuotta kestäneen olemassaolonsa aikana. Leipomoalan haasteista huolimatta ja taantuman uhasta huolimatta uskomme toimintaamme ja investoimme uusiin tuotantotiloihin. Lauttasaaressa, kahdessa eri tilassa olleet tuotanto- ja toimistotilat totesimme liian pieniksi jo pari vuotta sitten. Uusien tilojen metsästys, niiden löytäminen sekä totaalinen remontointi on ollut työntäyteinen prosessi, joka on nyt loppusuoralla.

Sörnäisten rantatieltä löytynyt entinen 1 500 neliömetrin suurkeittiö on nyt muutettu Kakku & Leipä Keisarille räätälöidyksi moderniksi avaraksi kokonaisuudeksi. Lisääntyneen tilan myötä toimintamme tehostuu ja vie meitä yrityksenä haluamaamme suuntaan. Lähitulevaisuudessa panostamme tuotekehitykseen ja aiomme tuoda myyntiin luomutuotteita, sekä leipomosta että konditoriasta. Haluamme pysyä lähileipomona, joka suosii aitoja makuja toimien puhtaamman ruoan puolesta ja toteuttaa liiketoimintaansa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.   

Keskiviikkona 30.11.2011 klo 14.00 uusi tila on valmiina luovutettavaksi.
Tuotannon muutto alkaa vaiheittain joulukuun alussa, virallisen muuttopäivän ollessa maanantai 5.12.2011. Kyseisenä päivänä kaikki Kakku & Leipä Keisarin myymälät ovat kiinni, myös tuotantomme ja toimistomme ovat suljettu. Keskiviikkona 7.12.2011 palaamme arkeen, jolloin uunit jälleen paistavat, kermakone hurisee, myymälät ovat auki ja toimistossakin puhelimet ja sähköposti toimivat – samoin yhteistiedoin kuten ennen. 

 

04.05.2011

Kauppakeskus Kamppi

19.03.2010

kruunuha´an myymälä-esite

03.11.2009

Töölöntorin myymälä-esite

10.09.2009

Kakkukestit-tapahtuman yhteenveto

23.04.2009

Ullanlinnan myymälä -esite

27.01.2009

Kakkukeisari laajentuu myös leipomotuotteisiin

Pistrina Oy on ostanut Kakkukeisarin koko liiketoiminnan Food Catering Oy DDH:lta 5.12.2008. Kakkukeisari tunnetaan parhaiten erilaisista marjakakuista, tartaleista, marsipaani- ja kermakakuista. Lisäksi, Pistrina Oy avaa tammikuussa uudistetun leipomon Kakkukeisarin konditorian läheisyyteen Helsingin Lauttasaareen. Ostetun konditorialiiketoiminnan arvioitu liikevaihto vuodelle 2008 on € 1,6 miljoonaa. Pistrina Oy:n arvioitu liikevaihto vuodelle 2009 on € 2,0 miljoonaa.